31.12 Väkeä saapui Nummenkylän koululle ilotulitusta katsomaan oikein mukavasti. Muutamat toivat omia raketteja lisäksi ja tulihan sitä sitten pamauteltua kaikenkokoisia raketteja. Ilma oli hieman kylmä ja kova tuuli hieman riepotteli raketteja, mutta komiat oli ilotulitukset. Äkkiä siinä tunti vierähti. Kiitos kaikille mukana olleille ja oikein Onnekasta Vuotta 2014 jokaiselle!


Tapanintanssit houkuttelivat väkeä laittamaan jalalla koreaksi ja buffetissakin riitti kävijöitä. Toki paikalle olisi mahtunut enemmänkin pyörähtelijöitä, mutta 15 paria oli ihan hieno saavutus ensimmäisiin tansseihimme. Seuraavat jos jossain vaiheessa järjestetään, niin varmaan saadaan lisää väkeä. Tanssin tahdit tahditti The Rämönes, joka soittikin aivan mahtavia ikivihreitä sikermiä ja sai kovasti kiitosta. Kaikesta huolimatta kaikilla paikalla olleilla oli hauskaa ja juttua riitti kyläläisten kesken ja sehän on se pääasia, että voidaan kokoontua yhteen nauttimaan toistemme seurasta.


15.12 Joulumyyjäiset Nummenkylän koululla oli huipputapahtuma. Koulu täyttyi heti klo 12.00 jälkeen ihmisistä. Tavarat vaihtoivat omistajaa ja kaikki olivat tyytyväisiä. 14 myyntipöytää houkuttli ihmisiä ostoksille ja siinä sivussa sai syödä maukasta keittoa ja keitto maistuikin melkein kaikille. Kiitos keittiöväelle maukkaasta keitosta ja kiitos kaikille, jotka auttoivat toteuttamaan tämän ihanan tapahtuman niin oman kylän väelle kuin paikalle tulleille käsityöläisille
 


7.12 vietettiin Nummen Koululla kylän omat pikkujoulut. Väkeä oli paikalle kertynyt viitisenkymmentä henkilöä. Ohjelmassa oli yhteislaulua, Salon Terttu luku tarinan " ennen ja nyt", Tammisen Seija-tyttö lausui kauniin runon pienestä oravanpojasta, muutama kilpailukin käytiin ja pravuureita olikin kaksi: kylän keijukaiset esittivät hauskan keijutanssin ja Joulupukki saapui meitä tervehtimään. Siinä aika vierähti ja sitten olikin aika siirtyä kahville ja kakulle. Samassa siinä sitten suoritettiin arpajaiset, arpojakin myytiin 100 kpl. Pääpalkintona oli S-ryhmän lahjoittama joulukinkku, jonka voitti Jaana Santala ja sitten oli vielä parikymmentä muuta arpajaispalkintoa, jotka olimme saaneet lahjoituksina eri tahoilta ja kaikille löytyi uusi koti. Eli kaikin puolin hauskat pikkujoulut. Kiitos kaikille.


3.11 koululla oli taas pientä talkootoimintaa ja osallistujia oli mukavasti. Laitettiin hienot samettiverhot ikkunoihin, joukyntteliköt valmiiksi paikoilleen, siivottiin ja viriteltiin uuneja. Uunitkin alkoivat toimia hyvin pienen savustuksen jälkeen ja saatiin mukavaa lämpöä tiloihin. Tehtiin muutama neilikkapallo ja ihailtiin lahjoituksena saatuja joulukoristeita ja nautittiin toistemme seurasta. Kiitos kaikille oli taas mukava hetki teidän kaikkien kanssa.

25.10 pe, Disco
Perjantai-iltana 25.10 alkoi koululle saapua hirvittäviä Halloween discoilijoita. Oli noitaa, haamua, draculaa, kissaa, prinsessaa ym...Hui kauhistus. Disco luokassa roikkui hämähäkkejä, haamuja, luurankoja IIIIIKKK.... Puffetissa oli Noita-neiti Minna ja Hämähäkkimies piti huolen turvallisuudesta.  Menoa ja meininkiä. Oli myös paperilla tanssi kilpailu, paperi pieneni ja pieneni ja lopuksi oli melkein postimerkin kokoinen palanen, jonka päällä piti seistä yhdellä jalalla ja pyllyä keikuttaa, kyllä olivat taitavia. Tanssin voitti viimevuotinen paperilla tanssin mestari Halina, taito hyppysissä vai olisiko se jaloissa :).
Tietenkin myös paras asu palkittiin. Kilpailun voitti Dracula- Eetu, toisena Ullakkokissa -Mira ja kolmantena Noita- Aino, mutta kaikilla oli hienot puvut ja tuomarilla todella vaikea tehtävä
Halloween musiikista vastasi luuranko-kummitus Inka, joka vastasi myös mahtavasta koristelusta.
 

20.10 su, joulukorttiaskartelua
Syksyinen iltapäivä houkutteli muutamia askartelusta kiinnostuneita joulukorttien tekoon koululle. Oli muutama kylän nuori ja sitten meitä hieman vanhempia. 3-d korteista tuli kauniita, kun oli käsistään käteviä taitajia ja kiinnostusta riitti. Ehkä tässä oli taas alku uuteen juttuun kyläyhdistyksen toiminnassa. Hieman väläyteltiin, jos tehtäisiin ensivuonna onnittelu- ja pääsiäiskortteja. Se olisi mukavaa, aina on hauskaa kun kyläläiset kerääntyvät yhteen ja puuhastelevat keskenään. Kiitos kaikille mukana olleille: Jonne, Mira, Sanni, Minna, Irma, Marja-Leena ja Anitta.

14-15.9.2013 oli koululla puutalkoot ja puuliiterin korjaus urakka. Kiitos kyläläisille lahjoitetuista laudoista, joilla saimme seinät korjattua ja uudet komeat ovet liiteriin. Kiitos myös polttopuita antaneille kyläläisille, traktorimiehelle puiden pilkkomisesta ja kaikille ihanille kyläläisille ja hallituksen jäsenille, jotka osallistuivat urakkaan. Juha-Matti ja Reija nikkaroivat uudet ovet liiteriin, tai siis Juha-Matti, Reija vaan avusti. Rauni oli hyvänä sahurina lautoja pätkimässä. Moottorisahaa pärryytti oikein huolella Mäenpään Seppo. Uudentalon Matti kärräsi klapeja liiteriin, kun Manne urakalla pilkkoi niitä. Seija, Minna, Marja-Leena ja Irma hoitivat eväspuolen ja ompelivat verhoja, tilkitsivat koulurakennuksen ikkunoita ja kerkesivät vielä siivoamaan aittarakennuksiakin. Kristiina, Heikki ja Kaija olivatkin iso apu puusouvvissa.
Muutama kyläläinenkin toi jo tänään pilkottuja klapeja lahjoitukseksi, Kiitos Tauno, Onni, Timo ja Repa ja Kiitos jo etukäteen Henrik ja Reijo, jotka tuotte ensiviikolla puita.
Ilma oli kaunis ja meillä oli todella hauskaa, nauru oli kaikilla herkässä, kun kuuntelimme talkoolaisten juttuja , urakkaa oli paljon, mutta kaikki sujui hienosti...oikein harmitti, kun hommat loppuivat juuri, kun päästiin vauhtiin, mutta niinhän se aina käy, kaikki hauska loppuu aikanaan. Kaikenkaikkiaan saimme n. 30 heittomottia polttopuuta aikaiseksi. Kiitos hyvälle talkoo porukalle, Teidän kanssa on aina ilo touhuta yhteisiä asioita.15.9.2013 Illalla sitten jatkoimme Friendtexin vaatekutsuille. Kiitokset kuuluu Minnalle, joka järjesti tämän tilaisuuden ( ja toimi myös iloisena mannekiininä) ja hauskaa oli naurukin oli välillä aikas herkässä huhhuh... Kiinnostuneita kyläläisiä oli, mikä on mukavaa, kun tapahtumia  on. Jokaiselle taisi myös kertyä jotain kotiin vietävää. Tarjoamistakin oli siinä vaate-esitysten lomassa kahvia, teetä kaikkea hyvää mutusteltavaa. Marja-Leenakin toimi toisena mannekiininä. Tarjolla oli myös ihania kenkiä ja upeita hopeakoruja vaatteiden lisäksi. Tälläiset tapahtumat tuovat raikkaan tuulahduksen aina tänne Nummenkylään.
Musiikkitapahtuma Nummenkylän koululla 24.8.2013:

Aurinkoinen iltapäivä houkutteli kyläläisiä viettämään lauantai-iltapäivää koulun pihalla pidettävään picnic-tapahtumaan. Vilttejä leviteltiin nurmikolle ja nautittiin omista eväistä. Paikalle olimme saaneet Jussi Rämön soittamaan kauniita kappaleita ja laulukin sujui aivan ihanasti. Toivottavasti laulu ja musiikki kantautui järven yli muidenkin korviin ja he nauttivat pari tuntisesta musiikkihetkestä. Aika kului kuin siivillä jutellessa tuttujen kanssa ja nauttiessa eväitä. Tälläisiä tapahtumia kannattaisi harkita lisää.17.8.2013 Nummenkylällä oli taas tänä hieman sateisena lauantaina touhua ja tohinaa. Kylän halki juoksi Oxroad-Ultra juoksun juoksijoita ja Nummenkylällä oli kunnia pitää virallista huoltopistettä juoksijoille.
Juoksijat olivat lähteneet matkaan 16.8 klo 22.00 Turusta, juosten vanhaa kuuluisaa Härkätietä Hämeenlinnaan. Lauantaiaamuna n. klo 8.45 porhalsi ensimmäinen juoksija kylälle ja sen jälkeen heitä sitten pikkuhiljaa saapui useampia, aina klo 16.45 asti. Toisille maistui energiajuomat ja -patukat, jotkut nauttivat herkullista soppaa ja kahvia buffetistamme. Hattua täytyy nostaa näille urheille miehille ja naisille, jotka tämän pitkän juoksun suorittivat.

Tänään toteutimme myös perinteisen Pursun lenkki juoksun. Lenkki kiersi Pursunjärven ja osanottajia oli reippaasti. Tämä oli 64. startti tälle juoksulle, joten perinteitä on kauaksi taaksepäin.

Kilpailusarjoja oli tällä kertaa kolme: Naiset, miehet ja nuoret alle 16v.

Naisten sarjan voittaja oli: 1.  Katja Koivulahti, 2. Sisko Hiltunen ja 3. Heli Hietakero. Katja Koivulahti voitti myös oman sarjansa kiertopalkinnon kolmen perättäisen voiton saavutettuaan.

Miesten sarja: 1. Sami Peltotalo, 2. Pertti Koskela ja 3. Viljo Kirjavainen. Sami Peltotalo voitti myös omakseen kiertopalkinnon kolmella perättäisellä voitollaan.

Nuorten sarja: 1. Evelia Mettälä, 2. Avianna Mettälä 5v.

Kyläyhdistyksellä oli myös tarjolla maukasta lohi- ja jauhelihakeittoa sekä buffetissa maistuvia kahvileipiä. Nekin olivat taas tällä kertaa kylän omien naisten taidokkaita leipomuksia.

Nämä tapahtumat vetivät taas kerran paljon väkeä koululle ja piristivät kylää, sateesta huolimatta. Näiden tapahtumien onnistuminen todisti taas kerran sen kuinka talkoohenki on kyläläisten keskuudessa herännyt henkiin ja sen voimalla voimme toteuttaa mitä erilaisempia tapahtumia. Kiitos kaikille!Renkoviikon kyläpäivä Nummenkylässä 25.7.2013:

Jo aamusta alkoi vanhojen traktoreiden pörinä kuulua Nummenkylällä. Hyvin olivat ajokkien omistajat lähteneet joukolla liikkeelle ja saimme pitkän rivin traktoreita esille ja ihmisten katseltavaksi. Oli museorekisterissä olevia, entisöityjä ja ajan patinoimia.
Myös vanhojen autojen rivi oli mahtava ja helminä siinä oli Mika Santalan entisöimät harvinaisuudet viime vuosisadan alkupuolelta, jota ei ole Suomessa kuin muutama.
Oli myös vanhoja moottoripyöriä ja niiden pörinä oli aivan mahtavaa.
Traktori ajelulle pääsivät kaikki halukkaat, istumaan heinäpaalien päälle...oikein vanhanajan tunnelmaa..mahtavaa.
Väkeä alkoi virrata jo ennen klo 12.00:sta. Silloin alkoi myös tuoksua ensimmäiset lättyset, jotka houkuttelivat ihmisiä maistelemaan, makkaroidenkin tuoksu alkoi jo tuntua. Musiikki soi ja väkeä riitti ja jostain syystä myös sää suosi meitä kauniilla auringon paisteellaan.
Buffetin kahvintuoksu houkutteli myös paikalla olijoita koulun sisätiloihin, jossa oli hieman viileämpi ilma. Siellä pääsi tutustumaan Renkolaisten kädentaitajien runsaaseen valikoimaan. Oli villasukkaa, poppanaa, koruja, kynttilöitä, puuesineitä, tauluja ym....
Aivan ihanaa oli kuunnella, kun Rengon eläkeläisten laulukuoro esitti meille sikermän vanhoja lauluja. Kovin alkoi tehdä mieli laittaa jalalla koreaksi valssin tahdissa. Kyllä se oli kaunista kuunneltavaa.
Lämpöisenä päivänä maistui myös jäätelö, kun paikalla oli paikallinen yrittäjä jäätelökojunsa kanssa.
Buffetissa riitti myös leivonnaisia, kun kylämme naiset olivat oikein urakalla leiponeet meille tarjottavaa. Suuri kiitos heille.
Oman  kylän kutoja naiset olivat järjestäneet hienon näyttelyn kudontapuolen tiloihin. "Kutomo" oli koristeltu tosi kauniisti ja esillä oli heidän kutomiaan mattoja, liinoja ym.
Kaikista mahtavinta oli kun saimme aivan ihanan kyläpäivän järjestettyä, ihmisiä riitti ja kaikki tapasivat tuttujaan viettivät kaunista kesäpäivää seurassamme.
21.6.2013 Nummenkylän koululla vietettiin ensimmäinen Juhannusjuhla reiluun 100 vuoteen. Vanhempien kyläläisten muistellessa, ettei koululla ole koskaan ollut Juhannusjuhlaa. No nyt on kait aika aloittaa uusi perinne. Yhdessäolo aloitettiin lipunnostolla, lipun salkoon nostivat Heikki Yli-Paappala ja Kristiina Yli-Hannula. Seuraavaksi toinen hanuristimme Harri  Drischenko soitti Hämeen laulua. Oli se hienoa kuultavaa suvi-illassa, aurinko paistoi ja aivan pieni tuulenhenkäys kävi. Sää todellakin suosi juhlaamme. Pian alkoikin lettujen, makkaran ja kahvin tuoksu houkutella juhlaväkeä. Paikalla oli niin nuorta kuin vanhempaakin väkeä ja väki oli lähtenyt liikkeelle yli odotustemme, se teki juhlasta vielä paremman. Toinen hanuristimme oli Rauni Salo ja hän soitti sitten toisen vuoron. Kyllä se vaan niin on, että maalais juhannukseen kuuluu ehdottomasti haitarimusiikki. Oikein teki mieli tanssahdella musiikin tahdissa, mutta eihän meillä ollut sellaista paikkaa, ehkä vuoden päästä sitten. Lopuksi illan kruunasi kokko. Kokko sytytettiin klo 20.00 Uudentalon rannassa, mistä Juha-Matti ja Matti hinasivat veneellä palavan kokon Koulun rantaan. Se kokon rakennus ja vesille lasku onkin ihan oma juttunsa, mutta kaikenkaikkiaan kokko saatiin sinne mihin pitikin. Hyvällä mielellä kirjoittelen tätä ja ajattelen lämpimästi kaikkia kyläläisiä, jotka auttoivat meitä toteuttamaan tämän tapahtuman ja saapuivat illanviettoon kanssamme. Aurinkoista kesää kaikille!

          


16.6.2013 Kokonrakennusporukka saapui paikalle sateesta huolimatta, ei ollut miehet sokerista tehty. Kyllä se talkoohenki on hienoa. Sadekkin loppui ja rakentaminen alkoi. Tulihan se kokko sitten valmiiksi ja nyt jännätään kuinka meidän käy juhannusaattona, kun pitää lautta vesille laskea ja hinata koulun rantaan juhannusjuhlille. Siis tuliko siitä sukeltava vai kelluva kokko. No tottaka  kelluva, että juhannusväellä on komeaa katseltavaa Nummenkylän ensimmäisissä Juhannusjuhlissa. Taitaa olla ensimmäinen juhannusjuhla koululla reiluun sataan vuoteen. Olisiko tässä uuden perinteen alkua saada kyläläiset kokoontumaan?

           


Nummenkylän Kulkuri & Kaunotar näyttely:

25.5.2013 oli Nummenkylän koululla leikkimielinen koiranäyttely kaikille kylän koirille. Osanottajia oli 12, joista tuomarimme Maija-Liisa Rantala Hämeenlinnasta valitsi Kulkurin ja Kaunottaren. Vuoden 2013 Kulkuri tittelin sai Aila ja Timo Lukanan omistama collie Nami ja Kaunotar tittelin sai Reija Nevalan omistama bolognese Lotta. Yleisön suosikiksi äänestettiin "serobi" Hugo.

Kiitämme myös sponsoreitamme: Showlink Helsinki, Agri-Market Hämeenlinna, Pekanakvaario Hämeenlinna ja Musti & Mirri Hämeenlinna. Heidän tuellaan saimme kivat palkinnot ja ruusukkeet jaettavaksi voittajille. Kiitos myös tuomarille.

Kiitos myös kaikille osanottajille ja yleisölle!   


Hyväntekeväisyys konsertti 4.5.2013

Olipa rattoisa lauantai-ilta koululla. Kivaa musiikkia oli kuuntelemassa n. 50 henkilöä mikä oli todella mukavaa. Kiitettävästi vierailijat muistivat myös yhdistystä, mistä iso KIITOS kaikille paikalla olijoille ja kiitos myös yhtyeelle mukavasta illasta. Esiintymässähän oli 5 henkinen hämeenlinnalainen Zootfoot-yhtye.

Musiikki oli todella mukavaa kuunneltavaa ja pitää varmaan miettiä samanlaisen illan uusimista jatkossa. Buffetissa nautittiin väliajalla kahvit ja limut, Heidin ihanien leipomusten kera.

 


13.4.2013 koululla rakennettiin linnunpönttöjä. Innostusta riitti ja vasaran paukutus oli sen mukaista. Rakentamassa oli niin nuorta kuin vähän vanhempaakin kyläläistä. Rakennustarpeet lahjoitti tapahtumaan Härkätien Puutavara, iso kiitos heille, että saimme tälläisen tapahtuman järjestettyä.
Houkuttelevat tuoksut tulivat myös keittiön puolelta, jossa Kati ja Marja-Leena keittivät herkullista lohikeittoa ja purjokeittoa. Osui tuo soppalauantai hyvin niin myös ahkerat rakentajat pääsivät syömään muiden kyläläisten kanssa ja kuulumisia vaihdettiin.

Nikke Mäenpää                                              Lauri Seppälä
 

Antti Hahl                                                       Nikke ja Marko Mäenpää


Maukas lohikeitto maistui kyläläisille
30.3.2013 Kaninäyttely
Koulun valloitti suuri joukko "pääsiäispupuja". Lemmikkikaniyhdistys järjesti kaninäyttelyn, johon osallistui 65 kania ympäri eteläsuomen. Pupuja oli monen sorttisia: pieniä, keskikokoisia, suuria, pitkäkarvaisia, lyhytkarvaisia, pystykorvaisia ja luppakorvaisia. Oli siinä katseltavaa ja väkeä riitti ihan mukavasti myös buffetin puolelle.


24.3.2013  Nummenkylän Herttuatar ja O'Malley 2013 on valittu.
Nummenkylän Herttuatar 2013
Marjatta
om. Elmiina ja Anu Simola

2.   Tiuku, om. Seija Tamminen
3.  nti Milli Tuomi, om. Pirjo Tuomi


 Nummenkylän O'Malley 2013
Paavo
   om. Minna Mäenpää

2. Kassu,
 om. Kristiina Yli-Hannula
3. Eero, om. Anu Simola
4. Terry O'Wolf, om. Linda Susi
5. Thomas,
om. Kaarina Nieminen
   Näyttely oli taas hauska tapahtuma ja kyläläisiä oli ihan mukavasti kannustamassa ja puffetin antimia nautittiin. Nautittiin yhdessäolosta ja vaihdettiin kuulumisia. Palkinnot olivat mukavat ja niistä saamme kiittää sponsori-apua antaneita yrityksiä: Showlink Helsinki, Agrimarket Hml, Pekan Akvaario Hml ja Musti&Mirri Hml. Kiitos myös kyläläisille talkoo hengestä ja Hämeenlinnan Viikkouutisten toimittajille mielenkiinnosta toimintaamme kohtaan. Ensi vuonna sitten valitaan uudet kuninkaalliset.

10.2
Laskiaistapahtuma oli hauska tilaisuus jälleen kerran. Ilma oli lämmin ja  lumisadekkaan ei ollut esteenä runsaalle osanotolle.

Kaapo-heppa oli lasten ilona talutusratsastuksessa ja moottorikelkka-ajelua oli oikein kahdella kelkalla. Isossa kelkassa oli reki perässä ja ajelutti lapsia, käytössä oli myös pieni lasten moottorikelkka, jolla uskaliaammat saivat kokeilla taitojaan.

Kaapo

Nuotiolla kyläläiset saivat vaihtaa kuulumisia ja paistaa makkaraa.Puffetissa taas kolottavat kahvihampaat saivat helpotusta, kahvin, kaakaon, mehun ja laskiaispullien ansiosta.

Pufetti
Tarjolla oli myös mallaslimppua ja paholaisenhilloa kotiin vietäväksi.
puffetti

Uskaliaimmat saivat kokeilla lumikenkäkävelyä ja se taisikin olla hauskaa

Lumikenkäkävely
(Kylän ikinuori Eva Leppänen pohtii arvaisiko kokeilla lumikenkiä)

Moottorikelkka
(Mira Laulajainen uskaltautui kokeilemaan lasten moottorikelkkaa)

Potkukelkkakisassa oli kaikkiaan 13 kaiken ikäistä potkuttelijaa ja voiton vei Aleksi Eho, toiseksi tuli Anne Laulajainen ja kolmanneksi Lauri Seppälä. Kiva oli nopeatahtinen ja paripotkutteluna käydyn kilpailun paras aika oli 31 sekuntia.
 
Pikapilkkikisassa voiton pilkki Marja Viitanen. Perinteisesti  Nummenkylän laskiaistapahtuman paremmuus mitataan saaliin pituudella. Tällä kertaa voittosaalis oli kaikkiaan 132,0 cm pitkä. Toiseksi pilkkinyt Veikko Mäkelä sai 14,5 cm:n pituisen saaliin. Tänä vuonna Pursun kalat eivät olleet helposti narrattavissa, sillä pilkkikisan seitsemästä osallistujasta vain kaksi sai saalista.

Kiitos kaikille kyläläisille runsaasta osanotosta ja iso kiitos talkooväelle, joiden ansiosta saimme taas hauskan yhteisen laskiaistapahtuman. Ensi vuonna uudestaan iloisissa merkeissä

2.2
Akvarellikurssin jatko-osa ja soppalauantai, nyt nautittiin hirvikeittoa ja vaihdeltiin kuulumisia kyläläisten kanssa. Taruliinan tuotteet olivat myös esillä.
 

26.1
Nummenkoululla oli akvarellikurssi, Hämeen TaideArttelin toimesta.
Soppalauantai houkutteli myös väkeä paikalle nauttimaan maukkaasta keitosta ja tuttujen tapaamisesta. Myös Taruliinan tuotteita oli esillä.
 

Loppiaistulien loisteessa

Loppiaistulet
 
6.1.2013
Loppiaistulet valaisivat taas kauniisti Härkätietä, alkaen Viialankulmalta ja jatkuen 10-tien yli ohitse Lietsan koulun. Sää suosi tapahtumaa ja väkeä ajeli autoilla hiljakseen ihaillen tulia. Suurin osa poikkesi myös Nummenkylän koululle, jossa oli järjestetty puffetti kyläyhdistyksen toimesta.

Etsi